U MJESECU APRILU NESMETANO ODVIJANJE PROIZVODNOG PROCESA I ISPUNJENJE MJESEČNIH PLANOVA

Iako je u mjesecu aprilu proces rada bio organizovan u skladu sa vanrednim mjerama na suzbijanju širenja korona virusa, proizvodni rezultati i ispunjenje planova nije izostalo.

Rudnik je radio stabilno, a proizvedeno je 129.548 tona separisanog uglja, što procentualno iznosi 98.40% u odnosu na plan. Proizvedeno je i 1.186.129 metara kubnih otkrivke, odnosono 7% više od planiranog.

I u mjesecu maju nastavljeno je istim tempom pa je za 21 dan proizvedeno 82.937 tona separisanog uglja, 94,48% od planiranih veličina.

Dobre vremenske prilike i raspoloživost mehanizacije dovode do nesmetane realizacije otkrivke pa je za 21 dan mjeseca maja otkriveno 97,15% u odnosu na mjesečni plan.

Gledano kumulativno od početka godine pa do kraja mjeseca aprila rezultati na proizvodnji uglja ostvareni su sa 98,82% u odnosu na plan, dok otkrivka na kumulativnom nivou prelazi planirane veličine, odnosno proizvedeno je 101.86% u odnosu na plan.

Proizvodna slika za prvi kvartal ove godine na zadovoljavajućem je nivou i pruža optimizam za dalji rad, uzme li se u obzir da nekoliko godina unazad proizvodna problematika i minusi su bili najizraženiji upravo u prvom dijelu godine.