Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Banovići u povodu Dana rudara održan je 5. po redu malonogoetni turnir za djecu uzrasta 2009. i 2010. godište.

I ovaj put domaćin sportskog događaja bila je škola fudbala “Budućnost” Banovići, pod generalnim pokroviteljstvom rudnika “Banovići”. Turnir je trajao dva dana, a na njemu su učestvovale 34 ekipe.

Na terenu, ali i na tribinama bilo je vrlo razigrano.

Prvi dan turnira nastupilo je 18 ekipa koje su činili dječaci rođeni 2009. godine, među kojima su se najbolje pokazali mladi fudbaleri iz FK “Radnički” Lukavac, dok je drugo mjesto pripalo Sportskom klubu “Bambi” Tuzla. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojili su domaćini iz FK “Budućnost” Banovići, a četvrto FK “Proleter” Tuzla.

Drugi dan turnira takmičilo se 16 ekipa, a snage su odmjerili dječaci rođeni 2010. godine. U ovoj kategoriji najviše sportskog umijeća pokazali su fudbaleri iz FK “Budućnost” Banovići osvojivši prvo mjesto, dok je drugo mjesto osvojila ekipa SF “Eurogol” Živinice. Dječaci iz fudbalskog kluba “Ilička” Brčko bili su treći, a četvriti FK “Proleter” Tuzla.