100 NOVIH RADNIKA U RUDNIKU „BANOVIĆI“

Već prvog dana mjeseca avgusta 100 novozaposlenih radnika ovog kolektiva započelo je svoj radni vijek i krenulo sa poslovima i obavezama u različitim pogonskim jedinicama Rudnika.

Nedavno je bio raspisan javni konkurs za prijem 100 radnika na određeno vrijeme. Posebna potražnja izražena je za proizvodnim radnicima, pa su tako konkursom traženi vozači dampera preko 100 t, bageristi, utovarivači u jami, radnici na čišćenju postrojenja i radnici na istovaru rovnog uglja. Na javni konkurs prijavilo se 637 kandidata od kojih je 185 imalo nepotpunu dokumentaciju. Nakon završetka kompletne konkursne procedure i detaljne selekcije kolektiv Rudnika uvećan je za 100 novih zaposlenika.

Obzirom da je u narednom periodu planirano značajno povećanje proizvodnje, te da su u toku radovi na izgradnji Transportnog sistema za prevoz jalovine već tokom mjeseca septembra planirano je raspisivanje novog konkursa za prijem zaposlenika, a kontinuitet upošljavaja je ono što rudnik „Banovići“ i način njegovog poslovanja u svijetu privrednih subjekata čini prepoznatljivim.